Navigáció átugrása.
Címlap  

Ötletgyűjtemény a nyelvtanításhoz

osztaly.jpg
A külföldi tanártovábbképzésekről hazaérkező pedagógusok számtalan nagyszerű tanítási módszer, technika megismeréséről számolnak be, mellyel felpezsdíthetik a tanórai munkát, motiválhatják a tanulókat a tananyag elsajátítására. Sok olyan játékos feladat bevethető az órán, melynek segítségével a diákok szinte észrevétlenül, de mégis nagy kedvvel tanulnak, foglalkoznak az aktuális órai anyaggal.
Az EU-s projektekben részt vevő pedagógusok részéről merült fel az igény, hogy ezeket a jó példákat megosszák egymással, kicseréljék tapasztalataikat tanár kollégáikkal, hogy a módszerek szélesebb körben is ismertek és főként használtak lehessenek.

A Tempus Közalapítvány ehhez fórumot biztosít egy on-line módszertani ötletgyűjtemény segítségével, amely a www.tka.hu >> Tudásközpont >> Módszertani ötletgyűjtemény címen érhető el.

A gyűjteményben életkor, tanrend és témakör szerint kereshetnek, gyűjthetnek ötleteket, amelyeket akár már a következő órán is felhasználhatják. Válogassanak kedvükre, és próbálják ki az ötleteket az osztálytermükben!

Ha tetszett, ossza meg Ön is tapasztalatait tanár kollégáival! Ha Ön is ismer egy jó módszert, amelyet szívesen közkinccsé tenne, ne habozzon megírni nekünk! Ehhez mindössze az Ötlet beküldése linkre kell kattintania és kitöltenie az adatlapot.