Navigáció átugrása.
Címlap  

Összes kiadvány

Az interkulturális kommunikatív kompetencia fejlesztése és értékelése

kommunikacio.jpg Lázár Ildikó előadásának anyaga, melyet 2008. március 17-én tartott a Kontakpont pedagógus-továbbképzésén.
az előadás | 124 kb

Az interkulturális kompetencia szerepe a nyelvtanárképzésben

multikult.jpg Lázár Ildikó: Az interkulturális kompetencia szerepe a nyelvtanárképzésben, 5 p. (korábban magyar koordinátor által vezetett projektek egyike)
a csatolt fájl | 44 kb

CARAP/FREPA : Referenciakeret a plurális nyelvi programokhoz : Fókuszban a többnyelvűség

multikult.jpg Lőrincz Ildikó előadása a Kontaktpont 2008. március 17-i pedagógus-továbbképzésén.
az előadás | 835 kb

Facilitátorképzés tanárképző szakembereknek

fiatalok-segitség.jpg Szesztay Margit: Facilitátorképzés tanárképző szakembereknek az idegennyelv-oktatás területén 6 p. (korábban magyar koordinátor által vezetett projektek egyike)
a csatolt fájl | 42 kb

Fischer Márta: Fordítás és közvetítés a nyelvoktatásban – mit nyújthat a nyelvoktatásnak a fordítástudomány?

többnyelvűség.gif Az előadás bemutatja a fordítási tevékenység nehéz és szép oldalait, illetve a nyelvoktatásban is jól hasznosítható tudományos eredményeket. Másrészt rámutat arra, hogy a fordítás mind a két nyelv közötti különbség, mind az anyanyelv tudatosításának eszköze is lehet. A tanulmány a Kontaktpont 2008. december 1-i továbbképzésen elhangzott előadás szerkesztett változata.

Gazette Européenne des Langues - European Language Gazette

gazetteE.gif Az ECML központ online hírlevele. Egy évben háromszor jelenik meg francia és angol nyelven. Ez a szám a következő középtávú programmal kapcsolatos előzetes információkat ismerteti.

Ismertetés az ECML - CELV tevékenységéről

ecml_fejlec_logo.gif Rövid tájékoztató az Élő Nyelvek Európai Központjának működéséről, az ott folyó munkáról.
az ismertető | 244 kb

Kiadás előtt

projets2004-2007.gif Az ECML Magyarországi Kontaktpont kiadásában hamarosan megjelenik öt mű, melyek az ECML második középtávú programjának eredményeiből adnak ízelítőt a magyar nyelven olvasók számára. A művek angol és francia nyelven elérhetőek az alábbi linkeken keresztül:

Korai nyelvtanulás: Nemzetközi és hazai trendek

kicsik-osztályban.jpg Nikolov Marianne előadásának anyaga, melyet 2008. március 17-én tartott a Kontakpont pedagógus-továbbképzésén.
az előadás | 263 kb

Magyar nyelven olvasható művek

ecml1.jpg Az ECML Magyarországi Kontaktpont kiadásában megjelent öt, az ECML második középtávú programjának eredményeit összefoglaló mű. Honlapunkon megtekintheti a dokumentumok pdf-változatát. Az ingyenes magyar nyelvű kiadványok az ECML-Magyarországi Kontaktpont telephelyén, az OPKM-ben hamarosan beszerezhetők.