Navigáció átugrása.
Címlap  

Letölthető kiadványok

Soproni Zsuzsanna: Okos(k)odás - A nyelvtanárok szakmai fejlődése

osztaly.jpg A beszámoló betekintést nyújt a témában eddig végzett kvalitatív, interjúalapú és kvantitatív/internetes felmérés eddigi eredményeibe. A tanulmány a Kontaktpont 2008. december 1-i továbbképzésén elhangzott előadás szerkesztett változata.

Szabó Éva: A tanítás tervezése tanári szemszögből

fiatalosztály.jpg Az előadás egy kutatás eredményeit foglalja össze, mely arra kereste a választ, hogy néhány, a tanítás kutatása iránt érdeklődő általános és középiskolai angoltanár mit tart a legfontosabbnak, mikor tervez. A cél a tervezés tanításának újragondolása volt, különös tekintettel a módszertanoktatás során észlelt problémák megoldására. A tanulmány a Kontaktpont 2008. december 1-i továbbképzésen elhangzott előadás szerkesztett változata.

Fischer Márta: Fordítás és közvetítés a nyelvoktatásban – mit nyújthat a nyelvoktatásnak a fordítástudomány?

többnyelvűség.gif Az előadás bemutatja a fordítási tevékenység nehéz és szép oldalait, illetve a nyelvoktatásban is jól hasznosítható tudományos eredményeket. Másrészt rámutat arra, hogy a fordítás mind a két nyelv közötti különbség, mind az anyanyelv tudatosításának eszköze is lehet. A tanulmány a Kontaktpont 2008. december 1-i továbbképzésen elhangzott előadás szerkesztett változata.

Magyar nyelven olvasható művek

ecml1.jpg Az ECML Magyarországi Kontaktpont kiadásában megjelent öt, az ECML második középtávú programjának eredményeit összefoglaló mű. Honlapunkon megtekintheti a dokumentumok pdf-változatát. Az ingyenes magyar nyelvű kiadványok az ECML-Magyarországi Kontaktpont telephelyén, az OPKM-ben hamarosan beszerezhetők.

Az interkulturális kommunikatív kompetencia fejlesztése és értékelése

kommunikacio.jpg Lázár Ildikó előadásának anyaga, melyet 2008. március 17-én tartott a Kontakpont pedagógus-továbbképzésén.
az előadás | 124 kb

CARAP/FREPA : Referenciakeret a plurális nyelvi programokhoz : Fókuszban a többnyelvűség

multikult.jpg Lőrincz Ildikó előadása a Kontaktpont 2008. március 17-i pedagógus-továbbképzésén.
az előadás | 835 kb

Korai nyelvtanulás: Nemzetközi és hazai trendek

kicsik-osztályban.jpg Nikolov Marianne előadásának anyaga, melyet 2008. március 17-én tartott a Kontakpont pedagógus-továbbképzésén.
az előadás | 263 kb

Ismertetés az ECML - CELV tevékenységéről

ecml_fejlec_logo.gif Rövid tájékoztató az Élő Nyelvek Európai Központjának működéséről, az ott folyó munkáról.
az ismertető | 244 kb

Nyelvszakos tanítók fejlesztő projektje

kicsik-osztályban.jpg Nikolov Marianne: Nyelvszakos tanítók fejlesztő projektje (korábban magyar koordinátor által vezetett projektek egyike)
a csatolt fájl | 71 kb

Sajátos nevelési igényű gyerekek nyelvtanulása

sajátosnevszüks.jpg Poór Zoltán: Sajátos nevelési igényű gyerekek nyelvtanulása 5 p. (korábban magyar koordinátor által vezetett projektek egyike)
a csatolt fájl | 66 kb
Tartalom átvétel