Navigáció átugrása.
Címlap  

Hazai linkek

Oktatás az Európai Unióban

eu-zaszlok.jpegAz Unió új szellemiségű oktatáspolitikája az elmúlt években született átfogó oktatáspolitikai dokumentumokban fogalmazódik meg. Az ún. nyitott koordináció módszerének bevezetésével megteremtődtek a közös gondolkodás és cselekvés keretei, amelyek révén lehetővé vált a tagállamok közötti együttműködés az oktatás olyan területein is, amelyek - mivel szigorúan nemzetállami kompetenciába tartoznak - korábban "tiltott területnek" számítottak.

Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete

manyelogo.gifAz egyesület célja elősegíteni és támogatni az alkalmazott nyelvészet minden ágának művelését, oktatását és kutatását, főként a nyelvoktatásét - beleértve a magyarnak anyanyelvként és idegen nyelvként való oktatásáét. E célkitűzés magában foglalja általában a nyelvek használatával, a nyelvoktatással és nyelvtanulással kapcsolatos kutatásokat, oktatást, képzést és továbbképzést.

Magyarországi Angoltanárok Egyesülete

angoltanárok egyesülete.jpgA Magyarországon dolgozó angoltanárok egyesületének honlapja.

Franciatanárok Magyarországi Egyesülete

franciatanárok egyesülete.jpgAz egyesület tájékoztatást, programokat, fórumot nyújt az - elsősorban középiskolai - franciatanárok számára.

Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ

lany_konyv.jpgItt megtalálható minden, a nyelvvizsgákkal, nyelvvizsgaközpontokkal kapcsolatos információ.

Országos Idegennyelvű Könyvtár

oik.jpgA magyarországi nyilvános szakkönyvtárak közül az egyik legfiatalabb intézmény az Országos Idegennyelvű Könyvtár. Jelenleg két egyedi feladatkört lát el: eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, és zenei, továbbá nyelvészeti tárgyú dokumentumokat gyűjtő szakkönyvtár, és a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációs központja.

Egyetemközi Francia Központ

elte.gifA Központ segíti a francia nyelv tanulásával, oktatásával foglalkozókat a tájékozódásban, képzésben, kutatásban.

Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

OPKMlogo.gifAz ECML Magyarországi Kontaktpont az OPKM keretén belül működik. Így ezen a honlapon fontos információkat találhat a kontaktpont használatával kapcsolatban. Ezenkívül tájékozódhat más, az országos pedagógiai szakkönyvtárral kapcsolatos szolgáltatásokról is.
Tartalom átvétel